Víme, jak dělat gastro.
Naučíme to i tebe.

Aktuality

26. 12. 2024Anežka Charvátová

PF 2025

Děkujeme Vám všem za vaši podporu, přízeň a všechna společná setkání v roce 2024!️❤️

Naše rozrůstající komunita a rodina nás motivuje a dává nám sílu jít dál. Do nového roku Vám přejeme spoustu lásky, zdraví, inspirace a nezapomenutelných gastronomických okamžiků. Ať je tento rok plný radosti, osobního růstu a splněných snů! ✨

Díky, že jste součástí naší cesty. Těšíme se na to, co všechno nás čeká v roce 2025! 💪

Buďte šťastní a držte se toho, co máte rádi!❤️

Tým ASG

22. 12. 2024Anežka Charvátová

Restaurant day - vybrali jsme 23 639 Kč!

Druhý ročník Restaurant Day Akademie systémové gastronomie je za námi a my máme obrovskou radost! Společně jsme vybrali úžasných 23 639 Kč, které poputují na charitativní účely.

Předvánoční akce proběhla za podpory studentů, kteří pro hosty připravili nejen skvělé vánoční obědové menu a další úžasné pokrmy a dobroty, ale také nezapomenutelnou atmosféru. 🍽️

Rádi bychom poděkovali zaměstnancům centály Crocodille ČR a Bageterie Boulevard, kteří nás přišli podpořit. Rodičům a přátelům našich studentů, kteří se aktivně zapojili a vytvořili skvělou komunitní akci. A také celému organizačnímu týmu za nasazení a obrovské odhodlání.

Restaurant Day opět dokázal, že spojit gastronomii s pomocí druhým má smysl. Věříme, že tento projekt bude i nadále růst a přinášet radost všem, kteří se do něj zapojí.

A na co půjde vybraná částka?
Peníze poputují dětskému oddělení Fakultní nemocnice Motol v Praze.

Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili, a těšíme se na další společné gastronomické dobrodružství v příštím roce! 🌟

Chcete se vrátit k atmosféře dne? Podívejte se na výběr fotografií, který naleznete zde.

18. 12. 2024Anežka Charvátová

Spisovatelka Olga Rusnáková inspirovala studenty ASG

Spisovatelka Olga Rusnáková napsala krásnou pohádkovou knihu Zachumlej se, pohádka začíná. My máme velkou radost, že jsme ji během prosince mohli opět uvítat v ASG.

Druháci měli jedinečnou příležitost se společně s Olgou zapojit do interaktivního workshopu zaměřeného na psaní vlastní knihy. A ne ledajaké! Kniha bude plná příběhů našich studentů a jejich oblíbených receptů. Tento projekt bude pokračovat a my pevně věříme, že se jim podaří vytvořit dílo, které bude inspirací pro ostatní studenty.

Studetni prvního ročníku s Olgou zažili také svoje chvíle, které provázelo kreativní a inspirativní psaní. Na konec Olga s rvním ročníkem zvládla i takzvaný tunel lásky, který se očividně těší oblibě nejen u menších dětí, ale i u našich studentů. Ostatně, kdo by nechtěl slyšet hezká slova od ostatních ve třídě že?

Olga je pro naše studenty příkladem, že sny se opravdu plní. Nejen, že se studenty sdílela svůj příběh, ale nechala je nahlédnout také pod pokličku vzniku vlastní knihy. Společně pak vedli diskuzi o životních snech ale také o strachu, obavách, sebehodnotě a to v laskavé, otevřené a příjemné atmosféře.

Olze patří velké díky za inspirativní chvíle s našimi studenty. A už teď se těšíme na další setkání.

Fotografie z workshopů s Olgou naleznete zde.

Den otevřených dveří

Dozvědět se co nejvíc o studiu na naší škole, poznat prostředí a lidi, zeptat se úplně na cokoli a nakonec i ochutnat, jak dobře se u nás vaří. To všechno na vás čeká na dni otevřených dveří, který se koná ve čtvrtek 7. listopadu 2024, ve čtvrtek 12. prosince 2024 a ve čtvrtek 16. ledna 2025, vždy od 17:00. Samozřejmě kde jinde, než v přímo v Akademii.

Pokud vás studium na naší škole zajímá a chcete přijít, určitě si prosím vyberte termín a zaregistrujte se.

pic

Termíny

Pokud vám ani jeden termín nevyhovuje, napište nám prosím. Je možné, že při větším zájmu přidáme další termín.

Program:

17:00-zahájení

17:15-představení školy, týmu a studijního programu

18:15-prohlídka prostor školy

18:30-BB Chefs live cooking show

18:45-prostor pro Vaše dotazy

19:00-ukončení

icons icons icons icons



    A takhle u nás vypadal den otevřených dveří v loňském roce

    Proč vznikla ASG

    Během posledních 20 let došlo k výrazné proměně gastronomické scény u nás, stejně jako i v západním světě, a to zásadně ve prospěch tzv. systémové gastronomie. Její podíl se pak stále zvyšuje.

    pic

    Naší misí je proto připravit uchazeče na aktuální potřeby trhu.

    icons icons icons icons

    Studijní obor

    65 – 51 – H/01

    Kuchař – číšník, zaměření Specialista systémové gastronomie

    Chci studovat ASG
    pic
    Co je to systémová gastronomie?

    Procesně orientovaná koncepční gastronomie, která vychází z pevně nastavených standardů s důrazem na efektivitu práce.

    Tradiční obor v netradičním provedení
    icons icons icons icons
    pic

    Absolventům se tak výrazně zkrátí čas na adaptaci a trénink při nástupu do zaměstnání v rámci provozů systémové gastronomie a budou tak připraveni na rychlý postup na vedoucí pozice. Během studia čeká studenty placená praxe v našich provozech a následně mají u nás garantovanou práci, jakož i strukturovaný kariérní růst spolu s odpovídajícím platovým ohodnocením.

    icons icons icons icons

    Pro koho je naše škola určena?

    Škola je určena studentům, kteří chtějí nalézt uplatnění v oboru systémové gastronomie jako specialisté v rámci provozu, manažeři, začínající živnostníci svých vlastních konceptů či franšízanti zavedených značek.

    Škola založena na
    moderní praxi

    • check úzké prolnutí s praxí
    • check výuka pomocí případových studií
    • check propojení s existujícími renomovanými značkami
    • check specifické předměty: marketing, obchodní komunikace, základy podnikání, trendy moderní gastronomie realizace stáží v zahraničí
    • check praxe v provozovnách Bageterie Boulevard a 360Pizza
    • check více než 60 provozoven v České republice, Slovenské republice a Německu
    • check garantované pracovní pozice pro absolventy oboru
    pic

    Naše škola bude postavená zejména na praxi. Bude vycházet z tzv. „best practice“ po mnoho let vyvíjených provozních postupů a principů.

    icons icons icons icons
    pic

    Škola staví na odbornosti z oblasti gastronomie a na zkušenostech s chodem gastronomických zařízení. Profesionální přístup a příjemná atmosféra školy s nižším počtem žáků přispívá k bezprostřednímu kontaktu s pedagogy a k naplňování strategických cílů školního vzdělávacího programu.

    icons icons icons icons

    Cíle školního vzdělávacího programu

    • check poskytnout žákům vzdělání použitelné v profesním životě oboru gastronomie
    • check rozvíjet dovednosti a kompetence žáků
    • check podněcovat schopnost řešit konflikty a hledat řešení pro různé pracovní a sociální situace
    • check podněcovat aktivitu
    • check rozvíjet schopnost pracovat v týmu i samostatně, vést tým a zodpovědně přistupovat ke svěřeným úkolům
    • check chápat práci jako příležitost pro seberealizaci
    • check vést žáky k dodržování etických norem
    • check vést žáky k zodpovědnosti za sebe v pracovním a sociálním prostředí
    • check rozvíjet komunikační dovednosti a vystupování ve společnosti

    Přijímací řízení

    • Ve školním roce 2025/26 otevíráme obor Kuchař-číšník 65-51-H/01
    • Počet přijímaných uchazečů: 16

     

    Výsledky přijímacího řízení zde.

     

    • Kritéria přijímacího řízení budou zveřejněna do konce ledna 2025
    • Přihlášky: Přihláška ke vzdělání na SŠ 2025
    • Informace o způsobu podání přihlášky naleznete zde.
    • Prosíme uchazeče a jejich zákonné zástupce, aby byla přihláška řádně vyplněna, zároveň připomínáme, že je nutné uvést kromě názvu a kódu oboru vzdělání též zaměření.

     

    Součástí přihlášky je:

    • Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti – onemocnění a zdravotní obtíže, které vylučují zdravotní způsobilost uchazeče ke vzdělávání, najdete zde.
    • Potvrzení výsledků předchozího vzdělávání ze základní školy – pololetí 8.ročníku a 1.pololetí 9.ročníku, u starších uchazečů poslední vysvědčení ze střední školy a 2.pololetí 9.ročníku, najdete zde.
    • V případě, že v 2. kole přijímacího řízení nebude naplněna kapacita oboru, budou vyhlášena další kola přijímacího řízení.

     

    Pokud potřebujete:

    Způsob zakončení vzdělávání

    Po úspěšném absolvování získá student výuční list. V budoucnu připravujeme i možnost nástavbového studia v oborech Podnikání a Gastronomie ukončené maturitní zkouškou.

    icons icons icons icons

    Vychováváme profíky v oboru

    Naši studenti po absolvování ASG najdou uplatnění v řetězcích restaurací systémové gastronomie a to i na vedoucích a manažerských pozicích. Zároveň je naše škola vhodná pro studenty, kteří by si rádi v budoucnu otevřeli vlastní bistro, kavárnu nebo třeba franšízovou pobočku jedné z restaurací systémové gastronomie.

    Kontaktní formulář

    Zajímá vás studium u nás? Přihlaste se k odběru novinek a dostanete informace o přijímacím řízení, jakmile bude vypsáno.

      pic

      BB je na trhu více než 20 let momentálně s více než 60 provozovnami ve třech zemích a počet provozoven každoročně stoupá. Jedná se o jednu ze značek české společnosti Crocodille ČR spol. s.r.o., která úspěšně působí v ČR i zahraničí již více než 30 let.

      icons icons icons icons

      O zakladateli školy

      Zakladatelem školy je Bageterie Boulevard (BB), městský exprès gourmet koncept designových restaurací rychlého občerstvení s nabídkou čerstvých a zapečených baget, připravovaných přímo na objednávku zákazníka. BB je výrazným protipólem amerických fastfoodových řetězců a vychází z evropských základů gastronomie. V dnešním uspěchaném světě nabízí výjimečný chuťový zážitek, na který nečekáte dlouho a vychutnáte si ho doslova všemi smysly.

      Značka BB dnes symbolizuje moderní evropský styl života s důrazem na kvalitu, čerstvost a autenticitu surovin. Kromě stále základní nabídky zákazníkům přibližuje evropské chutě prostřednictvím svého pravidelného gurmánského Chef menu, Be Balanced a Specialité du Chef vytvořených renomovanými šéfkuchaři.

      Naši lidé

      top chev